sobota 9. júla 2011

Talianska trikolóra


Tak pre toto by mohli byť taliani na mňa hrdí! Keď som sa chystala pripraviť tieto cestoviny, ani som si neuvedomila akými krásnymi farbami bude hrať. Pôvodný zámer bol trochu iný, ale keďže niektoré potraviny nepredávajú sušené paradajky, musela nastať núdzová zmena programu.



Svieži letný cestovinový šalát
(množstvá podľa chuti)

cestoviny farfalle
čerstvé špenátové listy
paradajky
mozzarella
cappari
olivový olej
čerstvé lístky bazalky a oregana, prípadne sušené (ja som dala oboje a bolo to veľmi chutné)

Dáme variť cestoviny. Medzitým nakrájame paradajky a mozzarellu na kocky a špenátové listy na pásiky, primiešame rozpolené cappari. Uvarené cestoviny, ak chceme šalát studený a nie vlažný, prelejeme studenou vodou (ja som neprelievala). Prelejeme olivovým olejom, dochutíme bylinkami, osolíme a servírujeme.   

9 komentárov:

  1. Mnam! Vyzera to super sviezo, letne, slnieckovo, veselo a krase :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Miška :-) dnes bolo u nás dosť teplo, takže nám dobre padla. Ľahká a zdravá...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásne jednoduché a perfektné, niečo také môžem v lete aj každý deň...super :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Marianka ďakujem veľmi pekne!
    Ben, ja som voľakedy naozaj fičala celé leto na cestovinách :-))) je to moje obľúbené jedlo.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...